Hva er vel bedre enn å starte dagen med å glede noen andre, i tillegg til å få en superdeilig frokost? Svært lite, synes vi! Vi i ToppGirl-redaksjonen elsker disse hornene og får vann i munnen bare av tanken på dem... Nyt!
Les også: Saftige sveler til frokost
Ingredienser
60 g smør
3 dl melk
1 pk gjær
400 g hvetemel
1 ss sukker
1 ts malt kardemomme
1 stk sammenvispet egg til pensling
1 ss valmuefrø til pynt
Les også: Start dagen med disse
Slik gjør du
1. Smelt smør, ha i melk og varm blandingen til den er 37 °C. Rør ut gjær i blandingen.
2. Bland mel, sukker og kardemomme. Hell i den lunkne melkeblandingen og elt til en smidig deig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen. La deigen heve under plast på et lunt sted ca. 30 minutter.
3. Ha deigen på et melet bakebord. Kjevle runde leiver og del hver leiv i passe store spisser, form horn og legg dem på stekebrettet. Etterhev under plast på et lunt sted ca. 20 minutter.
4. Pensle med sammenvispet egg og dryss på valmuefrø. Stek hornene midt i ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Les også: Supersøte cupcakes til helgen
Tips
Ønsker du å lage grove horn bruk samme oppskrift og fremgangsmåte som til de fine hornene, men erstatt halvparten av hvetemelet med sammalt hvete, fin eller grov, og kardemommen med salt. Bruk sesamfrø på toppen.
Skal du prøve ut denne oppskriften?