PASTA: Er du en av dem som elsker gnocchi, spaghetti, makaroni, tagliatelle...? Da har vi gode nyheter til deg! FOTO: Scanpix
PASTA: Er du en av dem som elsker gnocchi, spaghetti, makaroni, tagliatelle...? Da har vi gode nyheter til deg! FOTO: ScanpixVis mer

mat

Ny studie: Pasta-elskere er sunnere enn andre

Ukens (livets?) beste nyhet.


TOPP: Vi i TOPP elsker pasta, og vi regner ikke med at vi er de eneste.

Det passer liksom til alt: Kylling, kjøtt, fisk, pølser... Eller best av alt, alene, med ost på. Mmmm!

I dag, 25. oktober, er det den internasjonale pasta-dagen, og dét må jo feires! Ikke bare skal vi spise pasta til middag – vi skal nyte det ekstra mye.

Det viser seg nemlig at pasta-elskere er sunnere enn andre!

LES OGSÅ: Dette sier fargen på neglelakken du velger om deg

Jepp, glem spaghettiens dårlige rykte; generelt får pasta-spisere i seg mindre tilsatt sukker, mindre mettet fett, og flere viktige vitaminer og kostfibre.

Dét viser en fersk studie som ifølge Elle.se bygger på data fra USAs National Health and Nutrition Examination Survey.

Det må nevnes at den nye undersøkelsen ble bestilt av en organisasjon ved navn National Pasta Association, som kanskje ikke er helt upartiske, men det er ikke første gang forskere har funnet paralleller mellom pasta og god helse.

En studie fra 2016 – gjort i pastaens hjemland, Italia – konkluderte med at personer som spiser mye pasta har lavere BMI og mindre midjemål enn de som ikke gjør det.

*BRB, making mac and cheese*