HINT-HINT: Hvordan går man fra venn til kjæreste? Foto: Scanpix
HINT-HINT: Hvordan går man fra venn til kjæreste? Foto: ScanpixVis mer

friendzone til kjæreste

Slik går du fra friendzone til kjærestemateriale

På 1, 2, 3.

TOPP.NO: Å være forelsket er både gøy, spennende og kjipt på en gang. For det tar ofte tid før crushet får vite at du er forelsket, om han eller hun i det hele tatt får vite det..

Hvis crushet ditt allerede er en venn som har friendzonet deg, hva gjør man da?

LES OGSÅ: Er du egentlig en god venn? Sjekk her!

Det finnes mange situasjoner du kan være i. Kanskje du crusher på en god venn, eller en bekjent. Kanskje det er noen du nettopp har blitt kjent med, eller kjent hele livet.

Uansett situasjon har vi prøvd å finne frem til noen tips som kan hjelpe deg på vei! <3

1. Fysisk berøring. Når du skal begynne å hinte om at du kan være noe mer enn en venn, kan fysisk berøring være et steg i riktig retning. Gi en god klem, ta på han/henne i de situasjonene det føles naturlig. OBS: Ikke overdriv, men tør å ta steget i de situasjonene det kan passe!

2. Vær deg selv. Klassisk tips, men MÅ nevnes. Ikke prøv å gjøre deg til noe du ikke er, – det merkes. Det er helt lov å skru på litt flørting og legge inn en ekstra innsats, men ikke forandre deg. Liker ikke personen deg for den du er, er hen ikke den rette!

3. Hva liker personen? Likevel kan du gjøre mer av det personen liker. Du skal ikke endre deg, men har dere noe til felles, for eksempel en hobby eller TV-serie? Snakk mer om de tingene dere har til felles, så crushet gradvis kan se at dere er en perfekt match!

4. Små steg. Ikke hiv deg over crushet neste gang dere henger. Ta det i små steg, for kanskje personen har plassert deg i en friendzone fordi hen aldri har tenkt noe annet? Du bør gi crushet muligheten til å oppdage deg på egen hånd, med små steg <3

5. Ikke vær tilgjengelig 24/7. Det kan friste å kaste vekk alle andre planer hvis denne personen vil henge, men vær bittelitt mindre tilgjengelig du også. Hvis du alltid kan, og crushet ofte må utsette for eksempel, kan det bli en skeiv fordeling og gjøre at personen tar deg for gitt.

LES OGSÅ: Slik får du crushet til å kysse deg (om du ikke tør selv)

6. Fortell det. Om du føler du har prøvd disse tingene en stund, fortell at du liker personen. Eller hvis du tør: Gå for et kyss. Da vil du få et svar på om det er noe der, og om dere kanskje kan prøve å ta det et steg videre.

Får du et nei, er det også mulig for deg å gå videre til noen du faktisk kan satse på <3