Foto: TINE Mediebank/Synøve Dreyer
Foto: TINE Mediebank/Synøve Dreyer Vis mer

| Oppskrift

Deilig sjokolademousse

Du trenger (4 porsjoner):

1 ½ plate kokesjokolade

2 egg

1 ts vaniljesukker

4 ss finrevet appelsinskall

3 dl Tine Kremfløte

Slik gjør du

Sjokolademousse

1. Smelt sjokolade i vannbad. Skill eggeplommene fra eggehvitene. Rør inn eggeplommer, vaniljesukker og appelsinskall i den smeltede sjokoladen. Visp kraftig mens sjokoladen avkjøles.

2. Visp kremfløte til luftig krem og bland den med sjokoladekremen. Visp eggehvitene stive og bland dem forsiktig i sjokolademoussen.

Pynt

3. Fordel moussen i porsjonsglass og la den stå i kjøleskapet i minst 1 - 2 timer før servering. Pynt med revet mørk sjokolade.

TIPS: For å få en vakker sjokoladesløyfe på toppen, kan du bruke potetskreller, ostehøvel eller rivjern på en plate med kald sjokolade.