Homemade pizza with salami and vegetables before baking Foto: REX/Jeff Blackler/All Over Press
Homemade pizza with salami and vegetables before baking Foto: REX/Jeff Blackler/All Over PressVis mer

| Pizza

Lag egne porsjonspizzaer

Unn deg noe godt i helgen!

Blir en vanlig, stor pizza for kjedelig? For dagens søndagskos er det gøy å samle vennegjengen, og prøve dere på denne oppskriften!

TIPS: Sett frem skåler bl.a. med oppkuttet paprika, tomat, oliven, sopp, ruccula, asparges og løk og kjøtt og ost om du ønsker det. Da kan alle lage sin egen porsjonspizza med det de liker best. Server gjerne en salat til.

 

Ingredienser:

  • Grov pizzabunn:

  • 4 dl vann

  • 1 pose tørrgjær

  • 3 ss solsikkeolje

  • 2 ½ dl hvetemel

  • 2 ½ dl sammalt rug, fin

  • ½ dl hvete, helkorn

  • ½ dl havregryn

  • ½ ts salt
     

Hjemmelaget pizzasaus:

  • 3 stk sjalottløk

  • 2 båt hvitløk

  • 2 ss soyaolje

  • 4 stk tomat - store

  • 2 ss hakket frisk oregano

  • 2 ss hakket frisk timian

  • ½ ts salt

  • ¼ ts nykvernet pepper

 

Fremgangsmåte:

Forslag til topping:

tomater, ananas, maiskorn, paprika, sopp, ruccula, asparges, løk, mozzarella, pepperoni, chorizo, salami, spekeskinke, kokt skinke, oliven, kjøttboller.

Urter som passer på pizza:

frisk timian, frisk, rosmarin, frisk oregano, frisk basilikum, knust hvitløk i olje.

Pizzabunnen:

Varm opp vannet til det er fingervarmt. Løs gjæren opp i vannet. Bland vann, gjær og olje og tilsett resten av det tørre. Kna deigen til den er passe fast og fin. Tilsett mer vann om behov. Strø over litt mel og sett deigen til heving i minst 30 minutter.

Pizzasausen:

Finhakk løk og hvitløk. Surr det i oljen til løken er blank. Fjern skinnet på tomatene ved å skålde dem i kokende vann i 1 minutt. Skjær tomater i små biter. Tilsett tomater og krydder i løken. La tomatsausen småkoke i ca. 20 minutter til den har fått en litt tykk konsistens. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Del deigen i 4 emner og kjevle ut til porsjonspizzaer direkte på bakepapir. Fordel pizzasausen over, så den toppingen du ønsker.

Stek pizzaene midt i ovnen på 180°C i ca. 15 minutter.

Oppskrift fra frukt.no