MMMM: Vi får vann i munnen bare av å se på bilder av deilige, ferske muffins! Foto: Fotolia
MMMM: Vi får vann i munnen bare av å se på bilder av deilige, ferske muffins! Foto: FotoliaVis mer

| Oppskrifter

Lag søte vanilje-cupcakes i helgen

Vi har vann i munnen; her er oppskriften på tidenes beste lørdagsgodt. Gled deg!

Lørdagen er endelig her og – dersom du er som oss – er høydepunktet å dra på butikken for å kjøpe inn lørdagsgodt. Men hva med å gå for en litt annerledes vri i dag?

Les også: Oppskrift: Saftige fastelavnsboller

Vi har nemlig funnet frem en enkel oppskrift på deilige vanilje-cupcakes hos Matprat.no; et supert alternativ til godteposen fra Candy King! Vi benekter absolutt ikke at sukrede jordbær og sure colaflasker er himmelsk, men av og til er det deilig med litt variasjon.

Les også: Oppskrift: Herlig Nutella-kake

Sjekk ut oppskriften under. Nyt!

INGREDIENSER:

240 g hvetemel
280 g sukker
3 ts bakepulver
En klype salt
1/2 ts vaniljesukker
80 g smør
2 stk egg
2 1/2 dl helmelk

Frosting:

500 g melis
80 g smør
1/2 dl helmel
1 ts vaniljesukker

Velg en morsom konditorfarge for å gjøre cupcakesene enda søtere.

Foto: Fotolia Vis mer


SLIK GJØR DU:

1. Kjør hvetemel, sukker, bakepulver, salt, vaniljesukker, smør, egg og melk sammen til en jevn røre i en foodprosessor.

2. Fyll muffinsformer litt under 2/3 fulle.

3. Stek kakene på midterste rille i stekeovnen på 175 °C i ca. 25 minutter.

4. Bland sammen det tørre til frostingen. Tilsett helmelk og eventuelt konditorfarge. Pisk kremen sammen på middels hastighet i en kjøkkenmaskin til den har fått en fluffy konsistens. Frostingen bør brukes forholdsvis raskt. Den setter seg fort.

Er du glad i cupcakes?