Lag hjemmelaget granola med epler og kanel. Foto: Opplysningskontoret for brød og korn
Lag hjemmelaget granola med epler og kanel. Foto: Opplysningskontoret for brød og kornVis mer

| Oppskrift

Müsli med epler og kanel

Smakfull og god granola med epler og kanel.

Lag hjemmelaget granola med smak av epler og kanel. En garantert frokost-favoritt fremover!

Bakes i ovnen og oppbevares i tett glass for lengst mulig holdbarhet. Bytt til glutenfritt havregryn om du ønsker å lage en glutenfri variant.

Dette trenger du (ca. 6 porsjoner):

  • 200 g havregryn (gjerne en blanding av store og lettkokte)
  • 75 g mandler
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g solsikkekjerner
  • 1 dl eplejuice
  • ½ ts malt kanel
  • 2 ss flytende honning
  • 25 g tørkede epler i skiver

 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 160° C og kle et stekebrett med bakepapir.

2. Ha alle ingrediensene utenom honningen og epleskivene i en bolle og bland godt. 

3. Tøm blandingen på stekebrettet og fordel det hele utover i et jevnt lag. 

4. Spre honningen over og sett brettet inn i den forvarmede ovnen. Stekes i 20–25 minutter. Rør litt underveis slik at det blir jevnt ristet. 

5. Avkjøl blandingen helt før du blander inn de tørkede epleskivene. Oppbevar blandingen i et glass eller annen lukket beholder. 

6. Server med yoghurt eller kald melk. 

Denne oppskriften er hentet fra brodogkorn.no (Opplysningskontoret for brød og korn).