Foto: All Over Press/Matprat.no
Foto: All Over Press/Matprat.noVis mer

| Niall Horan

Nialls asiatiske burger

Prøv deg på en litt annerledes variant!

Det er vel ikke bare Niall Horan og oss i redaksjonen som elsker asiatisk mat? Prøv deg på en litt annerledes variant av en burger!

INGREDIENSER
500 g kjøttdeig
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
1 rød chili, finhakket (uten frø)
1 båt hvitløk, finhakket
1 ts frisk ingefær, revet
Saften av en limebåt
1 ss finhakket frisk koriander


KORIANDERDRESSING:
2 ss finhakket frisk koriander
1 ss olje (kan sløyfes)
2 dl gresk yoghurt
1 båt hvitløk, finhakket
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
1⁄2 agurk
6 små hamburgerbrød
1 pk blandet babysalat
1 eple, i tynne skiver


SLIK GJØR DU:
1. Ha kjøttdeig i en bolle. Ha i chili, hvitløk, ingefær, limesaft, koriander, salt og
pepper. Rør deigen godt sammen – men ikke for mye da den blir seig.
2. Klapp deigen til en stor rund kake, og del den i seks like store deler. Form hver
del til en rund hamburger.
3. Pensle hamburgerne med litt olje og stek på middels varme i 4-5 minutter på
hver side, avhengig av tykkelse.
4. Kjør koriander og olje sammen med en stavmikser. Vend inn gresk yoghurt,
og smak til med salt og pepper. La gjerne dressingen stå avkjølt i cirka 1 time før
servering. Dette vil gi dressingen din en kraftigere smak.
5. Skrell agurk og del den i to på langs. Skrap ut kjernen, og kutt så agurken
i tynne skiver. Bland agurken sammen med dressingen.
6. Varm hamburgerbrød i ovn på 225 °C i 2–3 minutter. Legg salat på de varme
bunnbrødene, ha på dressing, epleskiver og burgere, og ha på toppbrødet.

Oppskrift og mat-bilde fra matprat.no.