Foto: All Over Press
Foto: All Over PressVis mer

| Isac Elliot

Nutella-drøm

Lag Isac Elliot sin favoritt!

Isac Elliot har selv avslørt til ToppGirl hvor mye han elsker nutella - og det er han ikke alene om! Vi i redaksjonen får jammen oss lyst på et kakestykke eller to av denne varianten. Prøv den du også!

INGREDIENSER
6 egg separert i hviter
og plommer
En klype salt
125 g smør
1 boks Nutella (400 g)
1 ss vann
100 g malte hasselnøtter
eller mandler
100 g smeltet mørk sjokolade
SJOKOLADEKREM
150 g smør
200 g melis
30 g kakao
1 ts vaniljeessens
1–2 ss melk


SLIK GJØR DU
1. Du trenger en smurt springform i størrelse 23 cm.
2. Sett ovnen på 180 °C. Pisk eggehvitene stive sammen med salt (men ikke pisk så lenge at de blir tørre).
3. I en annen bolle pisker du Nutella og smør godt sammen.
4. Tilsett vann, malte nøtter og eggeplommer.
Vend inn den nå litt avkjølte
sjokoladen.
5. Pisk først inn en god skje med eggehvite, så vender du forsiktig inn resten av eggehvitene – en tredjedel av gangen.
6. Hell røren i formen og stek den i cirka 40 minutter, test med en bakepinne om kaken er ferdig.
7. La kaken avkjøles før du tar den forsiktig ut av formen. Det kan lønne seg
å la den bli stående på bunnen, for kaken kan lett bli sittende fast eller gå i stykker om du prøver å få den av.
8. Bland inn alle ingrediensene til sjokoladekremen og kjør i mikseren til det er en myk og fin krem.
9. Når kaken er kald, kan du skjære den i flere lag, og smøre den deilige sjokoladekremen både mellom og oppå kaken.

Er du også en nutella-elsker?