UTSEENDE: Kvitt deg med de negative tankene. Du er FANTASTISK <3 FOTO: Scanpix
UTSEENDE: Kvitt deg med de negative tankene. Du er FANTASTISK <3 FOTO: ScanpixVis mer

utseende

Har du komplekser for utseende ditt?

Slik kvitter du deg med de negative tankene!

TOPP: Det er ufattelig mange jenter (og gutter) som sliter med å akseptere seg selv og måten de ser ut.

Vi er misfornøyde med både det ene og det andre, og ofte det er vanskelig å like det man ser i speilet.

Er du også én av dem som bruker mye tid på å erge deg over ting ved utseende ditt

Vel, nå er det på tide å kvitte seg med tankene som trykker deg ned! <3

Under har vi samlet noen av de vanligste kompleksene blant jenter – og skrevet litt om hva du bør prøve å tenke på når de mindre hyggelige tankene kommer snikende.

LES OGSÅ: 7 tegn på at vennen din er skikkelig keen på deg

«Jeg er så tjukk».

Prøv å tenke slik: Du er virkelig ikke alene om føle deg usikker på vekten din, og det er vanskelig å la være å sammenligne seg med andre og – spesielt – flotte kjendiser.

Likevel er det viktig å huske at vi alle er født med forskjellige kropper, og så lenge du har en god balanse når det gjelder både mat og trening (altså verken for mye eller for lite), er ikke vekten noe du kan sammenligne med andre. Din kropp er akkurat like fin som alle andres!

«Alle er så mye penere enn meg».

Prøv å tenke slik: Nå for tiden drukner vi i perfekte Instagram-profiler og det er ikke uvanlig å tenke at alle ser bedre ut enn deg, men husk å minne deg selv på at det du ser på bilder slett ikke trenger å stemme overens med virkeligheten.

Det kan være både retusjering, filter og photoshop bak det «perfekte» bildet. Fokusér heller på ting du som du liker ved deg selv.

«Jeg har så mye kviser».

Prøv å tenke slik: Alle har kviser. Noen har færre enn andre, men alle har dem – og de som ikke sliter så mye med utbrudd i tenårene, har garantert noe annet de har komplekser for.

Ofte tror man at alle ser på den kvisen du har på nesa, men sannheten er at ingen bryr seg! De fleste har mer enn nok med seg selv.

LES OGSÅ: Slik svarer Rihanna på de ondsinnede vekt-kommentarene

«Puppene mine er for små/for store».

Prøv å tenke slik: Pupper kommer i alle størrelser og former. Vi blir hele tiden matet med informasjon om hvordan den «perfekte» kvinnekroppen skal se ut utifra forskjellige idealer.

Husk at det neppe er noe som tilsier at du ville være mye lykkeligere dersom brystene dine var en annen størrelse. Pupper er tross alt bare enda en kroppsdel, og er fantastiske uansett utseende!

Av og til kan det være vanskelig å hjelpe seg selv ut av den negative tankegangen, så dersom disse tipsene ikke fungerer for deg, anbefaler vi å snakke med en du stoler på om hva du føler.

Og husk: Du er så fin som du er <3