ANKLAGER: Reiseblogger Amelia Liana får kritikk for at hun skal ha photoshoppet flere av bildene sine fra diverse idylliske destinasjoner. FOTO: www.amelialiana.com
ANKLAGER: Reiseblogger Amelia Liana får kritikk for at hun skal ha photoshoppet flere av bildene sine fra diverse idylliske destinasjoner. FOTO: www.amelialiana.comVis mer

Amelia Liana

Reiseblogger beskyldt for å photoshoppe bilder

Nå tar hun til motmæle.


TOPP: Det er slett ikke uvanlig at kjendiser blir fersket i å retusjere bildene sine.

Man kan blant annet dra frem Kim Kardashian, som gjentatte ganger har fått kritikk for å være for ivrig med Photoshop, og det samme gjelder lillesøster Kylie Jenner.

I fjor ble også selveste Britney Spears anklaget for å retusjert kroppen sin.

Men det er ikke bare store Hollywood-kjendiser som noen ganger «pynter litt» på sannheten.

LES OGSÅ: Dette hatet Josefine Pettersen med «Noora»-looken

Også en del bloggere med større og mindre leserskare har for vane å kjøre bildene sine gjennom Photoshop før de blir lagt ut.

Nylig ble reisebloggeren Amelia Liana anklaget for nettopp dét – og det er ikke bare å legge på et filter eller to hun beskyldes for.

Det hele ble sparket i gang da The Times publiserte en artikkel hvor de tok for seg flere av Amelias bilder, og påpekte urealistiske detaljer.

Blant annet dro nettstedet frem et bilde av bloggeren – som nå er slettet – hvor hun skuer utover New York. Problemet er at bygningen Freedom Tower, som sto ferdig i 2013, mangler fra den vakre skylinen.

LES OGSÅ: Nei, hun heter ikke Gigi – dette er modellens faktiske navn

Til tross for at bildet er borte, har det ført til at mange nå ser på Amelias Instagram-konto med kritisk blikk.

«Dette er så tydelig fake», kommenterer brukeren @claudianellie under et av bloggerens bilder.

På bildet sitter hun i sengen, med en helt ellevill utsikt over London foran seg.

Flere reagerer også på et bilde som skal være tatt foran Taj Mahal i India: Det er nemlig rekord-få andre turister tilstede, og mausoleumet mangler et stillas som ifølge Cosmopolitan skal ha vært der siden restaureringen begynte i 2008.

Se bildene under.

Nå har Amelia slått tilbake mot anklagene.

LES OGSÅ: Nå har Bella Hadid klippet seg kortere enn noensinne

«Jeg forbedrer ofte lyset og rydder opp i bakgrunnen på bildene mine, men ellers er viktig for meg at resultatet reflekterer omgivelsene mine på en virkelighetsnær måte», skriver hun i et innlegg på bloggen sin.

Vi i TOPP må ærlig innrømme at vi ikke er helt sikre på hva vi skal tro om dette.

Noen av Amelias bilder er definitivt surrealitisk vakre og perfekte – men noen steder i verden er jo surrealistisk vakre?

At Freedom Tower og et stillas på magisk vis har forsvunnet derimot, dét er nok vanskeligere å bortforklare...