MISBRUKT: Bella Thorne avslører at hun ble fysisk og psykisk misbrukt som barn. FOTO: Scanpix.
MISBRUKT: Bella Thorne avslører at hun ble fysisk og psykisk misbrukt som barn. FOTO: Scanpix.Vis mer

Bella Thorne

Bella Thorne: - Jeg ble seksuelt misbrukt som barn

Skuespillerinnen deler sine personlige opplevelser.


TOPP: For kort tid siden gikk årets Golden Globes-utdeling av stabelen, og så godt som alle skuespillerinnene var kledd i svart – i forbindelse med «Time's Up»- kampanjen.

Kampanjen skal rette fokus mot «Time's Up Legal Defense Found» – en organisasjon for kvinner som har opplevd seksuell trakassering og misbruk.

Selv om den tidligere Disney-stjernen Bella Thorne ikke var til stede under prisutdelingen, delte hun et personlig innlegg i sosiale medier for å vise sin støtte til «Time's Up»-kampanjen.

LES OGSÅ: Alexander Skarsgård nevnte ingenting om overgrep i takketalen sin da han vant en Golden Globe-pris for rollen som voldektsmann

Skuespillerinnen, som nå har fylt 20 år, skriver i et åpenhjertig innlegg på Instagram at hun selv ble misbrukt som barn.

«Jeg ble misbrukt både fysisk og psykisk frem til jeg var 14 år, da jeg endelig fant motet til å låse soveromsdøren min, og sitte ved den hele natten», lyder starten av Bellas Instagram-tekst.

«Jeg bare satt der å ventet på at noen skulle utnytte meg igjen – jeg ventet hele tiden på at det skulle stoppe, og til slutt gjorde det det», fortsatte hun.

LES OGSÅ: Derfor kledde kvinnene seg i svart på Golden Globe-utdelingen

«Men noen av oss er ikke så heldige at vi kommer ut av det levende. Vær så snill å vis din støtte til enhver sjel som har blitt mishandlet. #timesup», avsluttet Bella.

Det var virkelig modig gjort av Thorne å dele historien sin med oss og vi hyller henne for dét men det betyr ikke at andre overlevende er mindre modige selv om de ikke snakker åpent om misbruket.

Alle er forskjellige, og det er viktig å ta ting i sitt eget tempo. Er du klar for å fortelle historien din, er det fantastisk. Er du ikke det, er det også helt greit.

​Trenger du hjelp?

  • Alarmtelefonen for barn og unge (gratis nødtelefon for barn og ungdom). Tlf.: 116111. SMS: 417 16 111.
  • DIXI, ressurssenteret for voldtatte (åpent mandag til fredag kl. 09.00 – 15.00). Tlf.: 22 44 40 50. E-post: dixi@dixioslo.no.
  • Landsdekkende telefon for incest- og seksuelt misbrukte (døgnåpen linje). Tlf.: 800 57 000. E-post: post@incest80057000.no.