SELFIE: Passer du på at venninna di også er fornøyd med selfien deres? Foto: Scanpix
SELFIE: Passer du på at venninna di også er fornøyd med selfien deres? Foto: ScanpixVis mer

Vennskap

Er du egentlig en god venn?

Det spørs hva du gjør i disse situasjonene..


TOPP.NO: Venner er viktig å ta vare på. Kjærester kan komme og gå, men venner blir - år etter år.

Derfor ønsker man jo å være god venn!

Kanskje du er det fra før, men det kan alltid være lurt å ta en liten sjekk!

Vi har dratt frem noen eksempler hvor du kan huske på å være en god venn <3

LES OGSÅ: 13 tegn på at du er gjengens drama queen

1. Er du der for venninnen din? Hvis du tror hun har det vanskelig, kan det være lett å tenke at hun tar kontakt hvis hun trenger det. Men husk å si det også, så hun ikke skal føle seg til bry.

2. Står du opp for henne? Du står med en gjeng, og noen slenger ut en stygg kommentar om venninna di. Ler du av den, eller backer du henne? Du bør absolutt gjøre sistnevnte, det er jo venninna di!

3. Crushet hennes er ikke interessert i henne, men i deg - og du har faktisk lyst til å treffe han eller henne. Det kan bli en skikkelig stor greie hvis du gjør det bak ryggen hennes, så vær ærlig med henne hele veien om hva du tenker.

Følelser forsvinner jo ofte hvis man finner ut at den andre ikke er interessert, så forhåpentligvis vil hun respektere det. Og hvis ikke så bør du kanskje respektere venninnen din sine følelser? Uansett dere prate åpent om det.

4. Inkluderer du henne? Lite er så kjipt som å føle seg utenfor. Å sende en melding til en venninne om å bli med deg og noen andre på kino eller fest tar jo ikke så lang tid, og kan gjøre dagen hennes mye bedre.

Selv om du lurer på om hun er opptatt den dagen - gi beskjed så kan hun bestemme selv om hun vil komme eller ikke.

5. Når dere tar selfie, passer du på at venninna di også er fornøyd? Du har kanskje selv opplevd at det plutselig havner et bilde på sosiale medier som du ikke likte av deg selv, og det er jo ikke sååå kul følelse.

Det virker som en småting, men handler faktisk om respekt for vennen din - det er jo viktig at dere begge er fornøyde <3LES OGSÅ: Kan gutter og jenter være "bare venner"?